Att göra en språkresa är i särklass det bästa sättet för att förbättra sina språkkunskaper, oavsett vilket språk det handlar om. Det spelar i stort sett ingen roll om man är nybörjare eller bara vill tala språket mer flytande. Möjligheterna att göra en språkresa är lika stora i vilket fall.

Det är alltid bra om man har en grundförståelse för det språket man vill lära sig. Dock är det inget krav då de flesta människor lär sig naturligt när man är i det landet där språket talas. Det är mänskligt att vilja vara en del av någonting, att inte kunna tala språket leder till utanförskap och därtill lär man sig språket fortare när man väl befinner sig på plats. Det finns helt enkelt ett större intresse för det när man har lämnat sin trygga zon.

Att göra en språkresa till England är ett utmärkt sätt för att förbättra sin engelska samtidigt som man är med om en fantastisk upplevelse och skapar minnen för livet. Man träffar nya vänner, tar del av en annan kultur, samtidigt som det inte är så långt hemifrån att man inte kan ta sig hem om hemlängtan skulle bli alltför stor. England har mycket att erbjuda som en helt annan kultur, ett helt annat sätt att vara på och umgås som man inte upplever i Sverige. Ett helt annat perspektiv helt enkelt som man under en språkresa har möjlighet att ta del av.

Antingen reser man själv för att bo i värdfamilj eller så väljer man något av de andra alternativen, som att exempelvis bo på Campus eller på Resort, men man har även möjlighet att skräddarsy sin resa på ett helt annat sätt. Beroende på vilka val man väljer när man skräddarsyr sin resa, desto större chanser har man att resa runt, stanna längre på de ställen man gillar och uppleva de saker som man verkligen vill uppleva.

Alla har dock inte möjlighet att resa själv. CSN kan hjälpa till att bekosta språkresor så länge man är över 18 år. Då har man dock inte möjlighet att helt bestämma över sin resa, utan man reser oftast i grupp med personer som är utbildade för att göra det bästa av din språkresa.

Det är alltid bra att ta en kurs under tiden man är på språkresa, men ännu viktigare är det att försätta sig i situationer där man behöver prata språket och desto mer att umgås med den lokala befolkning och att i så stor mån som möjligt ta del av det brittiska livet. Oavsett vilken språkresa man väljer att göra kommer det vara ett minne för livet. Det är även en bra idé att se om man har möjlighet att bo hos en värdfamilj, delvis för att hålla kostnaderna nere men även för att bekanta sig ytterligare med språket.