En språkresa är ett av de bästa sätten som finns för att lära sig ett nytt språk. Det är en fördel om man har en viss erfarenhet av språket innan man besöker landet, men det är absolut inget krav. Om man spenderar tillräckligt med tid i landet kan man även utan någon som helst erfarenhet lära sig språket i stort sett flytande. Det är en fantastisk erfarenhet som man kommer att bära med sig genom hela livet, samtidigt som man får en chans att bilda nya vänskapsband världen över.

Att åka på en språkresa till New York är någonting som många bara drömmer om. Det finns många olika sätt att göra detta på. Antingen gör man det helt själv och bestämmer därefter sitt resmål och boende samt sina aktiviteter. Man kan även söka språkresor genom olika hemsidor eller resa i grupp.

Det är vanligt att man bor hos en värdfamilj under sin vistelse i New York. Man kan få hjälp med att hitta olika värdfamiljer som kan tänka sig att ta emot en. Oftast är detta utan avgift och även familjen ser detta som en fantastisk erfarenhet. Det kan även vara så att de har ett barn som bor hos en värdfamilj i Sverige, varav detta blir ett slags utbyte.

CSN kan hjälpa dig att bekosta en språkresa, men då ställs det krav på prestation från din sida. Man måste kunna visa dem att man blir bättre på språket. Annars kan man riskera att bli återbetalningsskyldig. Om man reser via CSN finns det en del aktiviteter som man måste ta del av. Det kan finnas krav på att man måste läsa ett visst antal kurser under resans gång. Det finns olika sätt att lära sig språket flytande och en kurs är inte det ultimata sättet, men kan vara ett otroligt bra komplement. Det viktigaste är dock att interagera med lokalbefolkningen.