Vi får ibland lite frågor skickade till oss om resor och nu har det kommit in en fråga angående en klassresa/språkresa. Det kan kallas för lite olika saker, men när man åker till ett annat land så kan det vara bra att utöva sina färdigheter från skolan, det är inte omöjligt att man bokar resan till ett land där språket finns i skolans undervisning. Tillbaka till frågan nu, hur samlar vi in pengar till vår klassresa?

Tre vanligaste sätten att samla in pengar 

  1. Sälja produkter
  2. Anordna event
  3. Erbjuda tjänster

När det kommer till produkter så går det att finansiera din språkresa med Delikatesskungen.se om man ska ta ett exempel. Där säljer klassen alltså detta företagets produkter som man sedan får behålla en del av vinsten i slutet. Detta görs inte på skoltid så det kan ta tid att komma upp i större summor på en kort period. Det kräver lite mer av klassen när man ska sälja produkter.

Event som vi skriver i listan kan vara disco, skoldisco där man bjuder in övriga skolan och tar betalt för inträde. Dricka och tilltugg kan man köpa in billigare och sälja för ett lite högre pris. Det finns ofta lokal att låna av skolan helt utan kostnad. På så sätt får man in ganska mycket perngar på kort tid.

När det gäller tjänster så menar vi tex hushållsnära tjänster som trädgårdsarbete där man klipper gräset, hjälper till i hemmet eller liknande. Det går också att hjälpa till med biltvättar under sommar för en slant som går till skolkassan. Det finns mängder med saker som ni kan hjälpa till med.

Ta en diskussion tillsammans i klassen där ni brainstormar fram förslag som ni sedan utgår efter. Ni måste givetvis ta resans kostnad i beaktning, hur mycket kostar det och vad krävs det av elever, föräldrar och lärare?

Lycka till!